create your own web page for free

HUMLEFÖRSÄLJNING

För närvarande finns det ingen humle till försäljning. Den mindre mängd humle vi har på lager används för provbryggningar och analyser.

Full produktion av fyra humlesorter/-kloner förväntas inom 3-4 år. Ett samarbete kommer initialt att inledas med ett etablerat mikrobryggeri. Förfrågningar om ytterligare samarbete/kontraktsodlingar välkomnas.

Vare sig ni är privatpersoner, mikrobryggerier eller större bryggerier, tveka inte att kontakta oss om ni är intresserade. Vi tar alla förfrågningar seriöst. En e-handelslösning kommer också att implementeras i framtiden.

Vi arbetar också efter principen först till kvarn, eftersom produktionen av svensk humle (eller utrikes humle odlad i Sverige) är i sin linda och att det f.n. är relativt få som satsar i större skala. Efterfrågan är alltså större än tillgången och kommer bestå för lång tid framöver. Vi i humleodlarföreningen arbetar aktivt för att få till stånd en förändring här.

Tveka inte att kontakta Niclas för mer information om du är intresserad av att köpa svensk humle.

HULLA NORRGÅRD

-
kr exkl. moms per 100 gram

  • 8,1% PREL ALFASYRA
  • MKT HÖG OLJEHALT
  • ÖSTERÅKER - SÖDERMANLAND
    GRÖNT KULTURARV

NÄS

-
kr exkl. moms per 100 gram

  • 6,3% PREL ALFASYRA
  • HÖG OLJEHALT
  • HUMLE, VÄSTLAND, TIERP
    GRÖNT KULTURARV

SVANBY

-
kr exkl. moms per 100 gram

  • 4,4% ALFASYRA
  • EXTREMT HÖG OLJEHALT
    EXTREMT HÖG FARNECENHALT
  • "VERY FINE AROMA HOP"
  • EGEN LOKAL HUMLE
    SVANBY - TIERP
  • Info
    Den här lokala humlen har vi döpt till Svanby eftersom den växer på ett av de hemman som redan fanns på 1600-talet här i Svanby.  Svanby levererade relativt mycket humle vid den här tiden. Analysen är utförd i Tyskland.


KORSTA

-
kr exkl. moms per 100 gram

  • 7,9% PREL ALFASYRA
  • EXTREMT HÖG OLJEHALT
  • KORSTA - SUNDSVALL - MEDELPAD
    GRÖNT KULTURARV


INGA PRISER ÄR FÖR NÄRVARANDE TILLGÄNGLIGA.

Information prissättning svensk humle

  • Vänligen notera att priser här ovan kan ändras av ett antal anledningar som skördeutfall, tillgång och efterfrågan m.m.


    Vi kommer vara öppna med vår prissättning. Vid kontraktsodling finns det naturligtvis utrymme för diskussion vad gäller prissättningen. Vi analyserar också vår humle via etablerade humleföretag med avancerad labutrustning och med stor erfarenhet. 


    Notera att inga analyser har gjorts på de tre humleklonerna från grönt kulturarv ännu så länge. När dessa är gjorda kommer informationen att uppdateras, därav beteckningen PREL ALFASYRA med uppgifter från befintliga analyser. 

    TAGGAR
    Skördeutfall, tillgång och efterfrågan, prissättning, analyser av humle
  • Humle är likt druvor (vintillverkning) beroende av antalet soltimmar, klimatet, vilken typ av jord den växer i etc.


    Detta innebär att den odlade humlen kan variera från säsong till säsong men framförallt från område till område. Det är därför som det är viktigt att det finns kvalitativa analyser som vägleder bryggaren och de beslut han/hon tar.


    En erfaren mästerbryggare får mycket information genom att lukta och tugga på kottarna, men med en detaljerad analys kan bryggaren förfina sitt recept och skapa mästerverk! 

    TAGGAR
    Variationer, vikten av kvalitativa analyser, humle
  • Eftersom produktionen ej f.n. är i full gång gäller först till kvarn.


    Vi rekommenderar att ni kontaktar Niclas Larsson via epost för vidare diskussion.


    Vi skall försöka tillgodose både privatpersoner, mikrobryggerier och större bryggerier - först och främst inom Sverige. Även om vi redan nu har utländska intressenter, ser vi helst att svensk humle används av svenska bryggare.


    Vi vill som sagt att det bryggs svensk öl på svensk humle!

    TAGGAR
    Kontakt köp av svensk humle, privatpersoner, mikrobryggerier, större bryggerier

Adress
Svanby Humlegård
Del av Larsson geoXplorer INTL
Att. Niclas Larsson
Svanbygatan 33
815 37 TIERP

Kontaktinformation
kontakt@svanbyhumlegard.se


Organisationsnr /Säte


  • Säte Tierp, Uppsala län

    Vi tar tyvärr inte emot oanmälda besök.